1. kesäkuuta 2012

Ranska part 3.

Noniin, terve taas! Laitoin meijän 3. ja 4. päivän kuvat samaan ku niit on nii vähän :).
(laittelen joka postaukseen jonku biisin mitä kuunneltiin ranskassa paljon, tää oli ranskalaisten yks suurin hitti)

Eli aamu alko Pariisissa synkkänä. Toi on otettu meijän hostellin ikkunasta, komeet näköalat :D.
Tos näkee vähän tyyliä millane meijä huone oli. Eli kerrossänky ja kaks tavallista sänkyy :D. Tuli aika paljo mieleen kaikki urheiluopistojen asuntolat :D.
Hostellin aulasta ku venattiin avainten luovutusta.
Sit lähettiinki jo Montparnassen asemalle, josta meijän juna lähti. Siel meil oli semmoset 1,5 h aikaa hengailla. Me mentiin vieressä olleeseen ostariin, josta tuli ostettua yks toppi vaan. Esittelen ostokset jossain välissä erillisel postauksel. 
Montparnassella sai raahata laukkuja ihan liikaa...
Sitte päästiinki junaan! Junamatka kesti vajaat 3 tuntia, jotka taittu nukkuen, syöden ja lukien. Tossa muuten ku selvittiin sieltä ostarista, alko satamaan ihan hulluna, kadut tulvi 15min jälkeen. Voitte kuvitella kuin antosaa oli kävellä balleriinoissa sen jälkeen ku piti mennä siel 50m matka :D.

Kun oltiin saavuttu Nantesiin, meillä oli ekaks hieno tervetuloesitys. Sen jälkeen me kierrettiin koulua ja mut esiteltiin mun vaihtarin kavereille. Ku päästiin kotiin siinä kuuden aikoihin, lähettiin me heti kiertää lähikortteleita ja moikkaamaan tuttuja. Tän jälkeen me syötiinki ja menttiin nukkumaan :D.
Tiistaina meijän päivä alko koululta, jos me vierailtiin ekaks jollain oppitunneilla. Jouduin matikan tunnille, missä oli tosi tylsää, koska ei saanu käyttää puhelinta tai mitään, eikä se maikka vaivautunu ees tervehtii meit enkuks, eli ei ihan ymmärretty mitä se selitti :D. Sen jälkeen lähettiin ratikalla keskustaan. Ku oltiin siinä ihan keskustan tuntumassa (tää meijän ystävyyskoulu sijaitsi siis esikaupungissa) tulee kuulutus jossa käskettiin hyppäämään pois ratikasta seuraaval pysäkil, koska keskustaan ei pääse. Syyki selvis myöhemmin: siel oli pommiuhka ja koko keskusta eristetty. Suomalaiset oli vähä ihmeissään, mut ranskalaisille se oli ihan arkipäivään. 

Ku oltiin vihdoin  päästy keskustaan, me käveltiin tommoselle linna-alueelle, missä sijaitsi orjuuteen liittyvä museo. Siel kerrottiin kaikkee orjalaivoista yms.
Mulle siis jäi vähän epäselväks miks toi linna oli olemassa, mut ihan komee alue oli :D.
Harrastin myös luontokuvausta, tuol oli kivan värikäst monis paikois ku oli paljon kukkii!
Linnakierroksen jälkeen mentiin linnan puistoon piknikille ja ottaan vähä lepii, ennen ku lähettiin seuraavaan paikkaan...
...Joka oli konemuseo, oudoin paikka mis oon ikin käyny! Siel oli siis kaikkia hulluja keksintöjä, kuten toi lintujuttu, ja hullun kokone robottinorsu, jonka kyytiin ois päässy! Oltiin ihan pettyneitä ku kuultiin ettei me päästäkkää norsuajelulle. No jää ainaki jotain nähtävää vielä Nantesiin :).

Ku päästiin tuolta, kello alko olee jo jotain viisi. Me lähettiin mun vaihtarin, Justinen kanssa kaverille viettämään iltaa. Kaverilla porukka jakaantu oikeestaan fifaa pelaaviin ranskalaisiin ja ulkona aurinkoo ottaneisiin suomalaisiin :D. Ihan illalla mä jouduin menee Justinen mukaan sen huilutunnille. Luulin, että se soittaa jotain poikkihuilua. Oliki aika hämmästys ku se kaivo siel tunnilla nokkahuilun esiin :D. Okei, se ei ehkä ihan samanlainen huilu ollu ku se mitä me soitetaan ala-asteella, mutta kumminki. Sen jälkeen me mentiin kotiin ja unille.

Semmoset oli kolmas ja neljäs päivä, sunnuntaina varmaan tulee varmaa seuraavat postaukset huomisien päättärien takia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti