18. syyskuuta 2013

Glamour is about feeling good in your own skin

Nyt puhutaan asiasta, joka pyörii mulla mielessä usein. Ihosta. Mun iho ei ole luonnostaan kaunis, puhdas ja tasainen. Kaikkea muuta. Mulla on ihan pienestä saakka ollut atooppinen iho, mikä tarkoittaa siis hyvin kuivaa ihoa. Kesällä iho voi hyvin, mutta talvella, se on paljon kuivempi. Ihon kunto vaihtelee vuosittain. Välillä riittää perus kosteusvoide meikin alle, mutta välillä se on kuten tulee olemaan tänä vuonna. Paljon pahemmin.

Muutama viikko sitten, huomasin että kasvojen iho alkoi kuivua taas ihan hirveän paljon, ja kyynärtaipeet täyttymään ihottumasta. Se vain paheni ja paheni ja jouduin lopettamaan meikin käytön. Aamu alkoi sillä että heräsin, laitoin tuota Aqualan -rasvaa valkoisen kerroksen kasvoille ja odotin 5 min kuinka se imeytyi. Sen jälkeen laitoin perusrasvan ja silmänympärysvoiteen. Jouduin myös lisäämään koulussa rasvaa kun iltapäivällä iho jo hilseili. Hirveen kiva.

Kävin kuitenkin vähän aika sitten ihotautilääkärillä, joka määräsi mulle viittä erilaista rasvaa joita käyttää, sekä lääkkeen joka hillitsee kutinaa. Nyt iho on hieman parempi, mutta kasvot kuivuu kovasti. Ehkä tää tästä vielä.

Mutta niin, niihin tuotteisiin. Mun iho on myös aika herkkä, joten kovin vahvat puhdistustuotteet ei mun kasvoille sovi. Pahaksi onneksi, mulla on hieman taipuvaisuutta sekaihoon (mikä on aika outoa ottaen huomioon ton kuivuuden) eli jotain puhdistavaa pitää kuitenkin olla. Nämä on kuitenkin sellaisia vakituotteita mitä käytän.

Mun kaverit. Aqualan on mun perusvoide, joka toimii kaikkeen ja käytän tätä aina meikin alla. Kaikkein pahimpina aikoina poistan myös meikin tällä. Ceralania laitan taas yöksi kasvoihin ja niinä aamuina kuin ei voi käyttää meikkiä.
Puhdistusmaito/emulsio, on ainut meikinpoistoaine josta tykkään. Tää poistaa melkolailla kaiken, jos joskus tarviin parempaa silmämeikinpoistoainetta, käytän tippaa oliiviöljyä (Tiedän, kuulostaa oudolta, mutta se toimii eikä ärsytä ihoa!). Kasvovesi nyt on vaan sellainen viime silaus, joskin tarpeellinen. Tulee kasvot puhtaamman oloisiksi kuin pelkällä vedellä.
Näillä hoidan tota sekaiho-ongelmaa, kuorin ja laitan naamion kerran viikossa. Garnierin purkki ois naamiona liian vahvaa, mutta kuorintana toimii. Mun lemppari naamio on taas tuo Lumenen tosi vanha mutanaamio, joka ei kyllä ärsytä ihoa sitten millään. Dermosilinkin on ihan kiva, sitä vaan käytän harvemmin.
Sitten nää täsmätuottteet. Avenen silmänympärysrasva on ihan parasta! Tota käytän suurinpiirtein joka ilta ja aamu. Lushin huulikuorintaa käytän puolestaan kerran viikossa. Toi muuten tuoksuu tosi hyvälle!

Haluun antaa vielä pari ohjetta, jos kärsii tosi kuivasta ihosta:
-Yritä välttää päivittäistä suihkussa käyntiä. Tai jos käyt, tee se mahdollisimman nopeasti, kasvoja kastelematta.
-Syö kalanmaksaöljy/helokki-kapseleita. Atooppinen iho johtuu siitä kun iho ei tuota tarpeeksi jotain rasvasoluja? ihon pinnalle. Niitä siis kannattaa syödä sisäisesti. Yleisesti kaikki Omega-3 sisältävät on hyviä
-Syö D-vitamiinia! Mulla oon ainakin huomannu toimivan
-Pese meikit huolellisesti. Mulla kuivattaa ihan hirveesti ihoa jos on jääny meikkiä naamaan yön ajaks.
- Juo vettä niin paljon kuin mahdollista, en muista mihin tän keinon teho perustuu, mutta mulla on ainakin toiminut!

Millaiset on teidän ihonhoitorutiinit? :)

2 kommenttia:

  1. Liina kannattaa pyytää jos joku määräis sulle protopicia! Se on iha parasta siin vaihees ku alkaa meni tosi pahaks taipeet! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää muistaa toi! Onneks on kortisonivoidekin auttanu tähän mennessä, mut jos pahemmaks menee ni sit varmaa pitää mennä pyytää jotain vahvempaa :D

      Poista